Marvel'den Kovulmuştu, "The Suicide Squad" ile Setlere Geri Döndü

“Galaksinin Koruyucuları” yönetmeni, Marvel'dan kovulmasına neden olan Twitter tartışmasından sonraki süreci ve DC serisine geçişini nytimes.com'a anlattı

Temmuz 2018'de James Gunn, Twitter'da trend olduğunu ve bunun iyi bir nedeni olmadığını keşfetti. Marvel'ın "Galaksinin Koruyucuları" bilim kurgu dizisinin yapımcısı Gunn, Holokost, 11 Eylül saldırıları, AIDS, pedofili ve tecavüz hakkında kasıtlı olarak kaba şakalar içeren tweet atmıştı. Yeniden ortaya çıkan bu tweetler eleştiri dalgalarını beraberinde getirdi ve Gunn, planlanan üçüncü “Guardians” filminden kovuldu. Herkes kariyerinin bittiğine inanıyordu ama öyle olmadı

Gunn herkesin önünde özür diledi ve Chris Pratt ve Zoe Saldana da dahil olmak üzere “Guardians” yıldızları açık bir mektupla savunmasını destekledi. Mart 2019'da Gunn, film serisine geri döndü.

Gunn, işten atıldıktan sonraki ayları özeleştiri yaparak ve aynı zamanda beklenmedik bir fırsat üzerinde çalışarak geçirmişti: Warner Bros., DC Comics karakterlerini temel alan kendi süper kahraman evreninde bir film yapması için onu görevlendirmişti. Yazdığı ve yönettiği “The Suicide Squad” görünüşte imkansız bir görevi tamamlamak için, acımasız Amanda Waller (Viola Davis) tarafından seçilen nişancı Bloodsport (Idris Elba) ve sabotajcı Harley Quinn (Margot Robbie) dahil olmak üzere rengarenk bir suçlu ekibini anlatıyor.

6 Ağustos'ta sinemalarda ve HBO Max'te vizyona girecek olan “The Suicide Squad”, David Ayer'in yazıp yönettiği, ticari bir başarı yakalayan ancak eleştirmenler tarafından pek kabul görmeyen 2016 filmi “Suicide Squad”ı takip ediyor. Gunn'ın çekimi şiddeti koruyor ve Polka-Dot Man (David Dastmalchian), balık-insan melezi King Shark (Sylvester Stallone tarafından seslendiriliyor) ve Starro adında kötü niyetli bir uzaylı denizyıldızı gibi daha fazla çirkinlik ve absürt karakterler ekliyor.

Gunn'ın açıkladığı gibi, “Bu filmde bir tür büyülü gerçekçilik var. Evet, yürüyen bir köpekbalığı görmek garip. Ama bizim evrenimizde olacağı kadar tuhaf değil."

Düşük bütçeli tür hicivleri “Slither” ve “Super”i de içeren Gunn, Haziran ayı sonlarında British Columbia, Vancouver'da yaptığı ve “The Suicide Squad”ın yan ürünü “Peacemaker” üzerinde çalıştığı bir video röportajında ​​konuştu. ” John Cena'nın oynadığı şovmen maceracı başrolde.

54 yaşındaki Gunn, dikenli saçlarının beyazlamasına izin verdi ve beraberinde düzenli bir sakal bıraktı ve bu yeni imajı ona endüstride yeni başlayanlardan daha çılgın bir bilim adamı görünümü verdi. Ancak Marvel'den kısa süreli sürgünü onu cezalandırıyor. “The Suicide Squad”dan bahsetmişken, “İçinde kara mizah var ama duygusal kısım da orada. Sanki tüm varlığımı iletiyormuşum gibi hissediyorum.”

Gunn, Marvel tarafından işten atılıp yeniden işe alınmasını, DC için “The Suicide Squad”ın yapımını ve iki süper kahraman serisine bakış açısını NYTimes'a açıkladı.

İşte o röportajdan öne çıkanlar:

Marvel ve DC'nin film serilerine yaklaşımlarında büyük farklılıklar görüyor musunuz?

Evet, ama muhtemelen insanların düşündüğü kadar çok değil. Kevin Feige'in kurguyla Warner Bros'taki insanlardan çok daha fazla ilgilendiğine şüphe yok. Daha fazla not veriyor. Onları almak zorunda değilsin ve ben her zaman almıyorum. Sonra tekrar, daha fazla sorun yaşadım. “Guardians” 1'in ilk bölümünü gördüyseniz, daha fazla sorun vardı, çünkü ilk defa bu kadar devasa bir şey yapıyordum ve neyin işe yarayıp neyin yaramadığını öğrenmek biraz zor oldu. Gerçek şu ki, Marvel ilerledikçe ve Kevin Feige genel olarak tüm filmlerin yarısının sahipliğini toplamaya başladıkça, daha da yayıldı.

DC için ileriye dönük daha fazla film yapmakta özgür müsünüz yoksa Marvel'a özel misiniz?

Ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok. Benim için “Guardians 3” muhtemelen sonuncusu. Tekrar yapmayı bilmiyorum. DC çoklu evrende farklı şeyler yapabilme yeteneği nedeniyle eğlenceli buluyorum. Çizgi romanlarına gerçekten benzemeye başlıyorlar. Marvel Evreni her zaman biraz daha uyumlu olmuştur ve DC'nin her zaman daha harika tek seferleri olmuştur. The Dark Knight Returns vardı. Watchmen'leri vardı. Öldüren Şaka yaptılar. Alan Moore'un Swamp Thing'i vardı. Tamamen farklı bir film türü olan “Joker”i yapmış olmaları bana göre harika. Matt'in filmi [Matt Reeves'den "The Batman"] için çok heyecanlıyım. Gerçekten iyi film yapımcıları dahil ediyorlar. Her zaman vurulacaklar ya da özlenecekler - sadece sıkıcı olmalarını istemiyorum.

Eğlence Haberleri

Oğlum dizisinin Demet'i Canan Ergüder kimdir?
"Süper Mario 64" oyununa ait nostaljik kaset 1.56 milyon dolara satıldı