Saç dökülmesine ve kepeklenmeya karşı birebir! Isırgan otu şaç yıkamada nasıl kullanılır?

Saç dökülmesine ve kepeklenmeya karşı birebir! Isırgan otu şaç yıkamada nasıl kullanılır?
Isırgan otu yaprakları saç dökülmelerine karşı nasıl kullanılmalı

Hepimiz sürekli olarak saçımızı kaybediyoruz (günde yaklaşık 100 saç teli), ancak yine de seyrek saçların derimizde ince lekelere neden olduğunu fark etmek çok sinir bozucu olabilir. Saç dökülmesi için tıbbi tedavi seçenekleri hakkında doktorunuzla konuşabilirsiniz, ancak evde yapabileceğiniz doğal bir şey denemek istiyorsanız ısırgan otu yapraklarına bir göz atmak isteyebilirsiniz.

Dışarıdaki dikenli yapraklarına yanlışlıkla dokunduğumuzda bazen bize acı veren bitki aslında saçlarınızın sağlıklı kalmasına ve güçlenmesine yardımcı olabilir. 2018 yılında yapılan bir araştırmaya göre, ısırgan otu yaprağı ekstresi, saç derimizi hasardan korumaya ve yeni saç büyümesini teşvik etmeye yardımcı olabilecek yüksek miktarda anti-inflamatuar ve antioksidan özellikler içerir. Isırgan yaprakları aynı zamanda demir, magnezyum ve çinko gibi mineraller açısından da zengindir ve bunların hepsi foliküllerimize büyük bir destek verebilir.

Uzmanlar, bir demet ısırgan otu yaprağını kaynar suda demlemenizi, süzmenizi ve suyun soğumasını beklemenizi, ardından saç durulama olarak kullanmanızı, saç tellerinizin üzerine dökmenizi ve saç diplerine doğru hareket ettirdiğinizden emin olmanızı tavsiye ediyor. Daha sonra normal şekilde şampuanlayabilirsiniz. Görünüşe göre yağlı saç derilerini ve kepekleri kontrol altına almaya yardımcı oluyor. Daha fazla saç ve daha az kepek için harika bir öneri.

Cesaretin varsa dışarı çıkıp ısırgan otu yapraklarını toplayabilirsin, ama bundan korkup kaçınıyorsan attarlardan tedarik edebilirsin.

Ayrıca ısırgan yağı içeren ürünler kullanmak, saç derinizde yeni saç tellerini uyarmak için başka bir harika seçenektir.

Faydalarını dahili olarak elde etmek için çay olarak içmeyi deneyebilirsiniz, ancak bu, topikal uygulamalar kadar güçlü görünmüyor. Tabii ki, hangi yöntemi kullanırsanız kullanın, bitkisel ilaca tam anlamıyla başlamadan önce olası olumsuz tepkileri en aza indirmek için önce küçük bir parçayı (veya yudumu) denemelisiniz.

Saç fırçası yerine kafanızda daha fazla saç tutmanız umuduyla...

Yaşam