Başarılı Bir Gayrimenkul Yatırımının Kuralları

Gayrimenkul yatırımı yaparken dikkat etmeniz hususlar ve nasıl bir yol izleyerek gayrimenkul yatırımında başarılı olacağınızı anlattık

Başarılı Gayrimenkul Yatırımının Kuralları

  • Kendinizi Eğitin

Günümüzde bilgi için yeni para birimi dersek yanlış bir şey söylemiş olmayız. Bir konu hakkında bilginiz olmadan iyi mi yoksa kötü mü olduğunu bilmeden başka birisinin tavsiyesine uymaya mahkûm sayılırsınız.

Bilgi, sizi küçük bir yatırımcıdan büyük bir yatırımcı olmaya götürecek ve size pasif bir gelir akışı sağlayacaktır.

  • Yatırım Hedeflerinizi Belirleyin

Hedef, isteklerinizden farklıdır. Büyük ve iyi bir yatırımcı olmayı isteyebilirsiniz ama bu isteğinizi gerçekleştirmek için adım attığınız anlamına gelmez.

Spesifik ve net birer yatırım hedefi belirlemek, mali açıdan bağımsız hale gelmek için eylem planınız haline gelir. Hiçbir şey yapmamaktansa net hedefler belirleyerek ve ayrıntılı bir şekilde yazarak finansal bağımsızlığınıza ulaşma olasılığınızı istatiksel olarak daha çok arttırabilirsiniz.

  • Tahmin Etmeyin

Daima uzun vadeli yatırım yapmaya odaklanın. Genellikle yatırım yaptığınız malın ne zaman zirveye çıkacağını bilemezsiniz. Yatırım konusunda ihtiyatlı davranmaya ve bilgi sahibi olmadığınız pazara yatırım yapmamaya dikkat edin.

  • Genişten Dara Bir Yaklaşım Uygulayın

Birçok yatırımcı, konumuna bakmadan sadece gayrimenkulleri analiz ederek başlar. Yatırımı yapacağınız gayrimenkulü içinde bulunduğu Pazar ve mahalleye göre değerlendirmezseniz bu büyük bir hataya sebep olabilir.

En iyi yaklaşım şekli önce şehrinizin konut piyasasının ve yerel ekonominin durumuna göre seçmektir. Yerel ekonomiye ise işsizlik oranı, istihdam artışı veya nüfus artışı örnek gösterilebilir. Şehrin durumundan sonra yaklaşımınızı mahalle olarak daraltırsınız ve son olarak seçtiğiniz mahallelerdeki en iyi fırsatları aramaya başlarsınız.

Güncel Haberleri

Muhalif gazete yeniden açıldı
DEVA Partisi Şok Seçim Sonuçlarıyla Sarsıldı: Büyük Kongre Yolda!
Mansur Yavaş: Ankara İçin Birlikte Hizmet Etmeye Hazırız
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir?
Kaktüs Bakımı Nasıl Olmalıdır?