Kaktüs Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Kaktüs Bakımı Nasıl Olmalıdır?
Kaktüs nedir? Nasıl sulanır? Kaktüsün güneş alma miktarı nasıl olmalıdır? Kaktüs nasıl gübrelenmelidir?

Kaktüs; kapalı ortamlarda (ev, ofis vb.) yetiştirmeye uygun salon bitkisidir. Bakımının basit olması ve çeşitli hava şartlarında dahi sağlıklı kalabilmesinden dolayı, kapalı alanlarda en fazla tercih edilen bitkilerden biri haline geliyor. Kaktüsün aşırı suya ihtiyaç duymayan ,rutin bakımları yerine getirildiğinde sağlıklı şekilde büyümeye elverişli olsada bazı küçük detaylara dikkat edilmesi gerekir. Bu detaylara dikkat edildiğinde uzun yıllar boyunca yaşar.

Kaktüs Nasıl Sulanır?

Kaktüse tabak sulama işlemide yapabilirsiniz. Tabağa bir miktar su koyup, bitkinin suyu çekmesini bekleyiniz . Ortalama 2 saat sonra suyu boşaltın . Tabakta artan su bırakmamaya özen gösteriniz çünkü kaktüsün çürüme nedenlerinden en önemlisi de fazla su vermektir . Ne çok ne az , ölçülü su verilmelidir. Bilindiği gibi kaktüs çöl bitkisidir ve bu sebepten dolayı susuzluğa karşı dirençli bir bitkidir.

Suya tabiki ihtiyaç duyar fakat bu ihtiyaçı diğer bitkilere göre minimumdur. Sebebi ise kaktüs suyu depolayabilme özelliğine sahiptir

Sulanmada kullanılan suyun kireçli olmamasına özen gösterilmelidir. Çeşme suyu kullanılacaksa su kaynatılıp soğuduktan sonra verilir. Bitkinin toprağı tam olarak kuruduğunda su verilmelidir. Toprağın kuruluk oranını anlamak için parmağın toprağa belirli bir seviyeye kadar bastırılması ile anlaşılır.

Kaktüsün Güneş Alma Miktarı Nasıl Olmalıdır?

Fazla miktarda güneş ışığı almayan kaktüs beslenemez ve solma söz konusu olabilir. Bundan dolayı kaktüs mekanın en fazla güneş alan (pencere kenarları ,balkon vb. ) yerlerine konulmalıdır. Ancak balkonda bakılan kakTüs öğle saatlerinde yani güneşin dik geldiği zamanlarda gölgeye alınmalıdır.

Kaktüs Nasıl Gübrelenmelidir?

Kaktüs toprağının verimli olması ve sağlıklı şekilde büyümesi için gübre işlemi oldukça önemlidir. Toprakta kullanılan gübre kesinlikle hayvan gübresi olmamalıdır, hayvan gübresi ölmesine ve çürümeye yol açar. Kaktüs için en iyi gübre çiçek açtıran vitamin veya çiçek çoşturan suni gübrelerdir.

Gübreleme için ilkbahar en uygun mevsimdir. Kaktüs için kış ayları dinlenme dönemi olduğundan gübreyi kullanamaz, buda gübrelemeden verim almasına engel olur .

Güncel