BluTv’de İzlenebilecek 4 Film Önerisi

Film severlere özel BluTv’de İzlenebilecek 4 Film Önerisi

BluTv’de İzlenebilecek 4 Film Önerisi

Bizim Büyük Çaresizliğimiz (2011)

Barış Bıçakçı’nın 2004 yılında çıkardığı aynı adlı romanından uyarlanan Bizim Büyük Çaresizliğimiz, aynı kadına aşık olan iki yakın arkadaşı konu ediniyor. Erken yaşta aramızdan ayrılan Seyfi Teoman’ın yönettiği filmin başrollerinde İlker Aksum, Fatih Al ve Güneş Sayın yer alıyor. Prömiyerini 61. Berlin Film Festivali’nde yapmış olan film, aynı yıl gerçekleşen İstanbul Film Festivali’nden de üç ayrı ödülle ayrıldı.

Mavi Dalga (2013)

Zeynep Dadak ve Merve Kayan’ın hep yazıp hem yönettiği Mavi Dalga, üniversite hayali kurarken gelecek kaygısı güden Deniz’i konu ediniyor. Filmin başrollerini ise Ayris Alptekin, Barış Hacıhan, Nazlı Bulum ve Albina Özdeb gibi isimler paylaşıyor. Mavi Dalga aynı yıl katıldığı Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde de En İyi İlk Film, En İyi Senaryo ve En İyi Kurgu ödüllerini kazanmıştı.

Inland Empire (2006)

David Lynch’in yönettiği son uzun metraj film olan Inland Empire, tekinsiz sinemanın en büyük örnekleri arasında yer alıyor. Laura Dern’in başrolde olduğu filmin diğer bir özelliğiyse herhangi bir senaryo temelli olmaması. Filmin senaryosu film çekildiği esnada şekillendiğinden filmin kendi kendisini yarattığını söylemek mümkün.

Jane Fonda in Five Acts (2018)

Usta oyuncu Jane Fonda’nın hayatının anlatıldığı, belgesel türünde çekilmiş olan filmin yönetmenliğini, Susan Lacy üstleniyor. Film, Jane Fonda’nın gerek aktivist kişiliğini gerekse oyunculuk kariyerini ve Oscar’a aday olmasına kadar hayatının hemen her noktasına parmak basıyor.

Güncel Haberleri

Muhalif gazete yeniden açıldı
DEVA Partisi Şok Seçim Sonuçlarıyla Sarsıldı: Büyük Kongre Yolda!
Mansur Yavaş: Ankara İçin Birlikte Hizmet Etmeye Hazırız
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir?
Kaktüs Bakımı Nasıl Olmalıdır?