Çekilen Kredi İptal Edilebilir mi?

Günümüz koşullarında herkesin alım gücü belli. İnsanlar istedikleri her şeyi almakta zorlanıyorlar. Bir malzemeyi peşin olarak alınca zorlanıyorlar.

Mecburen başka yollara başvurmak zorunda kalıyorlar. Yakınlarından borç alan insanlar aldıkları borç yüklü olunca mecburen bankalara başvuruyorlar. Bazen bankalardan çekilen kredileri yanlış çekmiş veya çekilen krediye ihtiyacımız kalmamış olabiliyor.

Çekilen kredileri iptal etmek mümkün mü? Eğer mümkünse çektiğimiz kredi’nin üzerinden iptal edebilmemiz için ne kadar zaman geçmiş olması gerekiyor? Bu konuları aşağıda ayrıntılı olarak açıkladık. Gelin birlikte çekilen kredi iptal edilebilir mi sorusunun cevabını bulalım ve bu konu hakkındaki aklına takılan diğer soruların yanıtını arayalım.

Kredi İptali Süreci

Bankalardan çekmiş olduğumuz kredileri iptal edebilmemiz mümkün. Ama bu iptal işlemini kafamıza göre gerçekleştiremiyoruz bu konu hakkında da bilmemiz gereken bazı noktalar var.

Bankadan kredi çekerken bir sözleşmeye imza atıyorsunuz. Eğer bu işlemi gerçekleştirmediyseniz yani herhangi bir imza atma duysanız kredinizi cebinizden para çıkmayarak ve başınız ağrımadan iptal edebilirsiniz.

Ama çekmiş olduğunuz kredi için bir sözleşme imzaladıysanız çekmiş olduğunuz krediyi resmi bir şekilde iptal edebilmek için 14 gününüz var. Eğer ki çekilen krediyi 14 gün içerisinde iptal ederseniz yine masrafsız bir şekilde bu işin içinden çıkabilirsiniz. Bu cayma hakkı dediğimiz hak ise sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren başlar.

Cayma Hakkı İle İlgili Önemli Hususlar.

  • Bu hak kredi çeken kişinin sözleşmeyi imza attığı gün başlar.
  • Ve tüketici çekilen parayı faizi ile birlikte 30 gün içinde iade eder.

Kredi çektiğimiz banka bizden yalnızca faizi geri ister onun dışında kredi işlemi ile ilgili hiçbir ücret talep edemez. Eğer tüketici çektiği Kredi ile ilgili bankaya ekstra herhangi bir ücret Ödemiş ise kredinin iade edilmesi ile banka müşterinin yaptığı masrafı 7 gün içerisinde iade etmekle yükümlüdür.

Çektiğimiz krediyi iptal etmek ile ilgili bilmemiz gerekenler kabaca böyledir. Sizde ihtiyacınız kalmayan ya da iptal etmek istediğiniz kredileri bu yöntemlere başvurarak yasal bir şekilde halledebilirsiniz. Kredi ile ilgili detaylı bilgi için bankaya gidip yüzücü olarak görüşebilirsiniz.

Güncel Haberleri

Muhalif gazete yeniden açıldı
DEVA Partisi Şok Seçim Sonuçlarıyla Sarsıldı: Büyük Kongre Yolda!
Mansur Yavaş: Ankara İçin Birlikte Hizmet Etmeye Hazırız
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir?
Kaktüs Bakımı Nasıl Olmalıdır?