Daisy Robot 1 Saatte 200 Adet Apple Telefon Söküyor

Apple dünya teknoloji devi olarak, ürettiği cihazları hem kaliteli üretip hem de pahalı bir fiyata satan sayılı firmalardan biridir.

Haliyle Apple dünyada büyük bir pazar alanına sahip. Güncellenen yeni telefon modelleri çıktıkça eskilerin restore edilmesi, yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Daisy robot saat başına 200 adet Apple telefonunu entegresine, direncine transistörüne kadar sökebiliyor. Geri dönüşüm için kullanılan bu robot, 200 insanın 1 günde yapacağı işi 1 saatte tek başına yapıyor.

Eski Telefon Parçalarını Söken Robot

Eski telefon parçaları sökülerek, içlerinde yeniden kullanılabilir devre elemanları ayıklanıyor. Yeni modellerin üretiminde işte bu harika teknoloji kullanılıyor. Robot, tek bir modeli değil, 9 farklı Apple telefon modelini sökecek şekilde dizayn edildi ve söküm/ayıklama işlemini hatasız olarak yapabiliyor. Telefonların içinde, yıllarca kullanılabilecek, bozulmayan değerli devre elemanları var. Daisy işte bu hassas devre elemanlarını ayıklıyor. 200 işçinin 1 günde yapabileceği işi, 1 saatte tek başına yapabilen bu robot; şirkete yılda milyonlarca dolar para ve zaman kazandırıyor.

Robotun videosu : https://www.youtube.com/watch?v=2Bu-gl7v-P8

Güncel Haberleri

Muhalif gazete yeniden açıldı
DEVA Partisi Şok Seçim Sonuçlarıyla Sarsıldı: Büyük Kongre Yolda!
Mansur Yavaş: Ankara İçin Birlikte Hizmet Etmeye Hazırız
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir?
Kaktüs Bakımı Nasıl Olmalıdır?