Emanet 194. bölümde yine sular durulmuyor.

Kanal 7'nin günlük dizi Emanet'in bu akşam 194. bölümünü izledik yine sular durulmuyor. Her şey alt üst oluyor.

Bildiğimiz üzere Seher ve Yusuf, Selim tarafından kaçırılmış ve yurtdışına kaçırılmak için bir yerde kapalı tutuluyordu. Camgöz'ün küçük oyunu sayesinde Selim, Yaman'ı da rehin almayı başarmıştı. Ağır şekilde yaralı olan Yaman, bayılıp kendinden geçse de Seher'in ağlamaları yalvarmaları sonucu ayılmıştı. 193. bölüm bir silah sesiyle bitmişti. 194. bölümde anladık ki Selim havaya sıkmış, bunu da sırf vicdanlı olduğunu Seher'e göstermek için yapmıştır.

Selim tekneyi hazırlaması için Camgöz'e Yaman'ın yerde yatan fotoğrafını atar. Camgöz buna çok sevinir ve Selimle mutlu mutlu konuşurken bir anda içeri adamı girer ve Yaman'dan aldıkları kamyonun içinde patlayıcı olduğu ve bütün silahların havaya uçtuğu haberini verir.

Bunun üstüne deliye dönen Camgöz, Selim'e yardım etmekten vazgeçer. Selim çareler aramaya başlamaya karar verir. Dışarı da telefonla konuşurken içeri giren Selim, Yaman'ın Seher'i çözdüğünü görür ve hemen onu engeller üzerine Yaman'ın da ellerini bağlar. Dışarı çıkacağı için Yaman ve Seher'i aynı odaya kitler.

Yaman ve Seher ellerini çözmeyi başarırlar büyük uğraşlar sonucunda ancak Yaman'ın yarası çok derindir. Seher bulduğu çarşaflarla Yaman'ın yarasını sarar ancak bu sahnelerde Yaman'ın yarası gösterilmediğinden ben biraz havada kalmış şeklinde yorumladım.

Bu sırada Yaman, Seher'in kapıyı açması gerektiğini söyler ve yatağın demirlerinden birini sökmesini söyler. Kapıyı sabaha kadar açmaya zorlayan Seher'in elleri parçalanır ama vazgeçmez, sonunda başarır. Bu kadar çilenin içinde başka bir odada kilitli tutulan Yusuf'a da amca ve teyzesi destek olurlar. Onu sakinleştirmeye çalışırlar.

Bu bölümde bol bol Kara & İbo sahnelerini de izledik. 194. bölümde Kara ilk defa kendine İbo'ya karşı hisleri olduğunu itiraf eder. Ancak bunu o da mı bana karşı bir şey hissediyor yorumlamasıyla izleyiciyle paylaşır.

İbo'dan kaçmaya çalışır ama maalesef mümkün olmayacaktır, çünkü 193. bölümde İbo, Ali komiser ile dertleşirken ne olursa olsun Kara'nın bir elmas gibi parlaması için her şeyi yapacağını, kendisini hala çok sevdiğini ama Karan'nın kendisine bir şey hissetmediği için arkadaş olarak kalacaklarını da paylaşmıştı. Bu arada ağır bir şekilde hastalanan Kara'ya, İbo bakmak ister ama maalesef Kara köşe kapmaca oynamaya kararlıdır.

Bu bölümde ablası İkbal'e hırsla dolan bir Zuhalde izledik. Zuhal, Bıyıklı Melahat'a bütün mal varlığını vermeyi ve karşılığında sadece ablasının her şeyi itiraf ettiği ses kaydını ister. Bunu kabul eden Melahat, Zuhal'e kaydı verir. Zuhal şimdi mahkemeye gidip, Yaman'la karşılacağı günü bekler. Orada Yaman'a ses kaydını vermeyi planlamaktadır ama bakalım neler olacak?

İkbal'e gelirsek, Ziya'nın ilaçlarının içini boşaltıp, kendisine boş kapsül yutturan İkbal, Ziya'nın dengesinin bozulmasını bekler. Bu sırada Yaman'dan haber olmaması acaba Yaman öldü mü? şeklinde düşünmesine sebep olur. Nedim'i arar. Nedim kendisine Camgöz'den gelen fotoğrafı gönderir ve Yaman'ın hayatta olup olmadığından emin olmadığını söyler. Bu duruma çok sevinen İkbal, Kırımlı imparatorluğunun başına geçmeyi hayal eder. Ziya'yı kendisine hayat sigortası olarak gören İkbal, bu servete sahip olmak için daha çok işler karıştıracak gibi duruyor.

Liman Liman gezinerek Selim'i arayan Fırat ve Ali, bir limanda Selim'i kaçakçının biriyle pazarlık yaparken görürler ve kovalamaca başlar. Fırat'ı görünce saklanan Selim, Fırat'ın gitmesini bekler ve ortaya çıkar ama tam bu anda kafasına bir silah dayanır. Fırat, çocuklarındaki gibi saklambaç oynarken kendisinin gittiğini düşünüp kendini gösterdiğini ifade eder. Hırsına yenik düşen Fırat, Selim'e yumruk atmaya başlar ve Ali komiser gelir, olaya müdahale eder. Selim'e kelepçeleri takarlar, bu sırada kamera Seher'e döner. Seher kapıyı açmayı başarmıştır. Yaman'a dönüp başardığını söyleyecekken Yaman'ın kendinden geçtiğini fark eder ve ağlamaya başlar. Bölüm böylece sona erer. Bakalım olaylı dizi Emanette yarın neler olacak?

Güncel Haberleri

Muhalif gazete yeniden açıldı
DEVA Partisi Şok Seçim Sonuçlarıyla Sarsıldı: Büyük Kongre Yolda!
Mansur Yavaş: Ankara İçin Birlikte Hizmet Etmeye Hazırız
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir?
Kaktüs Bakımı Nasıl Olmalıdır?