Fırında Pırasa Tarifi

Pırasa alışılmışın dışında farklı şekillerde de yemek olarak yapılabiliyor. Bunlardan birisi fırında pırasa yemeği olarak geçiyor. Peki, fırında pırasanın tarifi nasıl?

Fırında Pırasa İçin Gerekli Olan Malzemeler

  1. 4 adet pırasa,
  2. 1 adet orta boy rendelenmiş havuç,
  3. 3 adet yumurta ve 1 adet sivri biber,
  4. 250 gram peynir,
  5. Yarım çay bardağı ince bulgur ve 3 yemek kaşığı un (tepeleme),
  6. 1 çay bardağı sıvı yağ,
  7. 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve göz kararı tuz,
  8. Yarım çay bardağı kaynar su.

Fırında Pırasa Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

  1. Pırasanızın beyaz kısımlarını kullanın.
  2. Bulgurunuz kısırlık bulgur olarak geçen ince bulgurdan olmalı. Büyük bulgur taneleri ağza daha fazla geleceği için bu tarifte hoş bir tat vermez.
  3. Pişirme işlemini yapacağınız tepsiyi çok büyük veya küçük seçmeyin. Aksi bir durumda fırında pırasanız ya çok ince dilimlerde ya da çok kalın bir dilim şeklinde olur.
  4. Peynirinizi isterseniz beyaz peynir, lor peynir ya da tulum peyniri olarak kullanabilirsiniz. İsterseniz kaşar peyniri de gayet yakışır. Fakat kaşar pırasanın tadını bastırabilir.
  5. Pırasa, havuç ve biberi kavurduktan sonra üzerine yumurta kırmak için mutlaka soğumasını bekleyin.
  6. Harcınızı karıştırırken iyice karışmasına özen gösterin.

Fırında Pırasa Yapılış Aşamaları

İlk olarak bulguru bir kabın içerisine dökün ve üzerine yarım çay bardağı kaynamış suyunuzu dökün. Ağzını kapatın ve ıslanması için bekleyin. Bu sırada havuçlarınızı rendeleyin. Havuçlardan sonra pırasalarınız doğrayın ve bir kaba koyun. Pırasalarınızın ne çok büyük ne de çok küçük doğramayın. Doğradığınız pırasaları da rendelenmiş havuçların yanına koyun. Son olarak sivri biberinizi de küçük halkalar şeklinde doğrayıp havuç ve pırasanın yanına ekleyin. Pırasa, havuç ve biberi iyice karıştırın.

Tencerenize yağınızı koyun ve pırasa, havuç, biberi tencerede kavurun. Kavurma işleminden sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine yumurtalarınızı kırın. Yumurtalardan sonra ıslanmış bulgurunuzu, unu, kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırın.

Son olarak elde etmiş olduğunuz harcı yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Yerleştirirken her yerin eşit miktarda olmasına özen gösterin.

Fırında üzeri pembe bir renk alana kadar 190 veya 195 derecede pişirin.

Güncel Haberleri

Muhalif gazete yeniden açıldı
DEVA Partisi Şok Seçim Sonuçlarıyla Sarsıldı: Büyük Kongre Yolda!
Mansur Yavaş: Ankara İçin Birlikte Hizmet Etmeye Hazırız
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir?
Kaktüs Bakımı Nasıl Olmalıdır?