SGK, BAĞ-KUR Hizmet Dökümü Sorgulama Nasıl Yapılır?

Çalışma hayatında BAĞ-KUR'lu olarak tanımlanan 4B'li çalışanlar; en yeni sigorta bilgilerini, diledikleri anda nasıl öğreneceklerini merak etmeye başladı.

Online bir şekilde BAĞ-KUR hizmet dökümünün nasıl sorgulanması gerektiği ile ilgililere i bilgileri başta olmak üzere 4B hizmet bilgisi nasıl sorgulanır? Gibi soruların cevapları ve çok daha fazlası bu makalede sizler için hazırlandı.

BAĞ-KUR’lu bir şekilde herhangi bir işte çalışan vatandaşların, Özellikle de son zamanlarda arama motorlarında araştırdıkları, yanıtını bulmaya çalıştıkları konuların başında BAĞ-KUR hizmet dökümü nasıl alınır? Veya BAĞ-KUR'lu olarak çalışanların, e-devlet uygulaması üzerinden nasıl ve ne şekilde çalışma bilgilerine erişim sağlayabilecekleri ile ilgili olmaktadır.

Eski adıyla BAĞ-KUR, yeni adıyla 4B 'li çalışanlar, sigorta dökümlerini online bir şekilde istedikleri anda görebilirler. Prim günü ile sigortalı olunan süreç gibi verileri öğrenmek amacıyla hizmet dökümüne gereksinim duyan vatandaşlar, e- devlet uygulaması üzerinden takip edebilecekleri sistemi kullanarak bu bilgilere ulaşabilir. Peki, 4B hizmet bilgisi nasıl sorgulanır? Adım adım detaylar ve çok daha fazlası bu makalede.

BAĞ-KUR Hizmet Dökümünün Alınması, 4B Hizmet Bilgisinin Sorgulanması

E-devlet uygulaması üzerinden kolay bir şekilde erişim sağlanacak hizmet dökümü sorgulaması açısından aşağıdaki adımların takip edilmesi yeterli olacaktır. İşte o adımlar;

  • E-devlet uygulamasına erişim sağlanarak Sosyal Güvenlik Kurumu, 4B hizmet bilgisi sayfasına erişim sağlanır. Daha sonrasında ise kimlik doğrulamasının yapılması gerekir.
  • Kimlik doğrulama işlemlerinin yapılması için gerekli olan bilgiler ise TC kimlik numarası ile e-devlet şifresidir.
  • E-devlet şifresinin olmaması durumunda PTT'ye başvurarak, 2 tl karşılığında şifrenin alınması mümkündür.
  • Kimlik doğrulama işlemlerinden sonra otomatik bir şekilde 4B hizmet verileri sorgulama penceresine yönlendirilir.
  • E-devlet sistemine erişim sağlandıktan sonra arama motoruna 4B yazılmak suretiyle de hizmet bilgisi sorgulama sayfasına gidilebilir.

4B'liler, E-devlet'ten Hangi Bilgilere Ulaşabilir?

  • Bireysel nüfus cüzdanı bilgilerine,
  • İlk işe giriş tarihine,
  • Ödenmiş sigorta primi günlerine,
  • İşten ayrılış tarihi veya tarihlerine,
  • Eksik günler mevcut ise ay içerisindeki eksik günlerin hizmet verilerine,

E-devlet uygulaması özelliğinden yukarıda maddeler halinde sıralanan bilgilerin tamamına ve çok daha fazlasına erişim sağlanabilir.

Güncel Haberleri

Muhalif gazete yeniden açıldı
DEVA Partisi Şok Seçim Sonuçlarıyla Sarsıldı: Büyük Kongre Yolda!
Mansur Yavaş: Ankara İçin Birlikte Hizmet Etmeye Hazırız
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir?
Kaktüs Bakımı Nasıl Olmalıdır?