Survivor da Finali Görmek

Hayat, kocaman bir parkur yarışı. Bu yarışlarda gösterdiğimiz performasın ödülü ya maaşa zam, ya bir terfi, ya yeni bir iş ya da bir partner.

Doğduğumuz anda Dünya denilen bir uzaydaki ıssız adada mücade ettiğimizin kimi zaman farkına bile varmayız. Herkesin yaşamak için savaştığı bu hayatta bizleri finale taşıyan kısa vadeli hedefleden çok uzun vadeli hedeflerdir.

Kısa sürede; birçok şeye aslında odaklanabilirsin. Bunlar bir problemin çözümü, hayatını nasıl daha hale getirebileceğin ve çok istediğin bir şeyi alma ihtiyacı ki bunlar hepimiz yaşadığı durumlar.

Ancak uzun vadede ulaşmak istediğin hedeften saparsan, günün sonunda hayatın için asıl önemli olan şeyleri ıskalamış olursun. Çoğu insan birden dönüp arkalarına baktıklarında aslında gerçekten istedikleri şeyleri başaramadıklarını fark ederler. Bu tabi ki hayatta başarısız olduklarını göstermez ve belki birçok insanın hayalini kurduğu bir hayata sahip de olabilirler. Sadece bu durum şunu gösterir; onları daha mutlu edecek fırsatları ıskalamış oldukları.

Şu soruyu kendine sormalı insan: " Benim uzun vadede ulaşmak istediğim yer neresi? Neyi başarmak istiyorum?

Belki bir aile, bir kariyer veya finansal özgürlük gibi. Bu noktada yanlış veya doğru hedef yok sadece senin için anlam ifade eden ne? Senin için en önemli olan ne bunu bilmek ve bunu uzun vadeli bir hedef olarak ele almak. Bir kez buna sahip olduktan sonra kısa vadeli hedefler bu amaca hizmet edecektir. Tabi ki bazı kısa hedeflerin arasında faturaları ve kirayı ödemek de var yine de senin uzun vadeli hedeflerin nereye gittiğini bilmede ve kısa vadeli hedeflerinde bu durumu göz önüne almana yardım edecektir.

Güncel Haberleri

Muhalif gazete yeniden açıldı
DEVA Partisi Şok Seçim Sonuçlarıyla Sarsıldı: Büyük Kongre Yolda!
Mansur Yavaş: Ankara İçin Birlikte Hizmet Etmeye Hazırız
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir?
Kaktüs Bakımı Nasıl Olmalıdır?