Tüm Türkiye’nin Abisi Barış Manço’nun Pek Bilinmeyen Olağanüstü Albümleri

7'den 70 her Türk'ün gönlünü fetheden Barış Manço'nun pek bilinmeyen albümlerinin derlemesi.

Barış Manço, hepimizin bildiği üzere albümleri, tarzı, programları ile tüm Türk halkının gönlünde taht kurmuş bir sanatçı. Şarkıları dillere pelesenk olan hatta başka ülkelerde hınca hınç dolu konserlere imza atan Barış Abinin pek çoğumuzun daha önce duymadığı 4 şahane albümünü sizler için derledik.

1. Golden Rollers

7 parçalık albümü 1965 senesinde Andrea Soulac ile kaydeden Manço, Seher Vakti gibi aşina olduğumuz parçalar dışında tüm dünyada yankı uyandıran James Brown’un I Feel Good şarkısı gibi eserleri de yeniden seslendirdi.

2. Manlac Blues

Andrea Soulac’ın imzalı albümde Soulac, hem söz yazarlığı hem de düzenlemeler yaptı. 12 parçalık albümde Barış Manço, şarkıları Fransızca seslendirdi. 1965-1966 yılları arasında yapılan kayıtlardan oluşan Manlac Blues dinlemekten bıkmayacağınız türden bir albüm.

3. Baris Mancho

1976 yılında yayınlanan albüm 11 şarkıdan oluşuyor ve Manço tamamını İngilizce seslendiriyor. Belçika’da kaydedilen albüm aslında aşina olduğumuz pek çok şarkının İngilizce versiyonlarından oluşuyor.

Lucky Road - Yine Yol Göründü Gurbete

Emerald Garden - Nazar Eyle

4. Live in Japan

Barış Manço'nun Japonya’nın 15 şehrinde verdiği konserlerden kaydedilen 10 parçalık albüm Manço’nun hitlerinden oluşuyor. 1995 yılında yapılan konserlerde Manço, Japonca performansıyla da bir kez daha dinleyenlerini büyülemeyi başarıyor. Albümde Toki No Tabibito isimli bir de Japonca parça bulunurken Live in Japan aynı zamanda Barış Manço’nun ilk ve tek konser kaydı olarak tarihe geçiyor.

Güncel Haberleri

Muhalif gazete yeniden açıldı
DEVA Partisi Şok Seçim Sonuçlarıyla Sarsıldı: Büyük Kongre Yolda!
Mansur Yavaş: Ankara İçin Birlikte Hizmet Etmeye Hazırız
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir?
Kaktüs Bakımı Nasıl Olmalıdır?