Üniversite Sınavı Öğrencilerin Beklentilerini Karşılayabildi mi?

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilmiş olan üniversite sınavıyla ilgili birçok detay çok kısa bir süre içerisinde Türkiye gündemine oturmayı başardı.

Gerek soruların kalitesi gerekse zorluğu öğrenciler tarafından defaatle dile getirildi ve kimi öğrenciler bu durumdan son derece şikayetçi görünüyordu. Bunun temel sebebi anlaşıldığı kadarıyla geçtiğimiz yıl yapılan üniversite sınavının öğrenciler adına oldukça kolay olmasıydı. Sınava bu sene hazırlanan öğrenciler bekledikleri sınavın tam aksine oldukça seçici ve eleyici bir sınavla karşılaştıkları için büyük bir hayal kırıklığı yaşadılar. Hatta bazı eğitimciler bir sınavda böylesine kaliteli soruların bu denli fazla olmasının oldukça anlamsız olduğunu ve öğrencileri bu seviyede bir teste tabi tutmanın haksızlık olabileceğini dile getirdiler.

Peki tüm bunlar ne ifade ediyor?


Sınav sonrasında tecrübeli eğitimcilerinde sınavı incelemeleriyle beraber gerçektende öğrencilerin karşısında oldukça zor bir sınav olduğu anlaşıldı. Haliyle geçtiğimiz senelere göre birçok öğrenci yapmak istediği netlerin çok altında netlere ulaşabildi ve bu durumun sıralamalara ciddi bir şekilde yansıyabileceğini gösteriyor. Özellikle de TYT sınavıyla ilgili düşünüldüğünde 100 netin üstüne çıkabilen öğrenci sayısı son derece kısıtlı ve bu öğrencilerin birçoğu sınavdaki her soruyu yapması beklenen öğrencilerdi. Yani bu seviyede öğrenciler bile ciddi bir fire vermiş gibi görünüyorlar. Sonuç olarak sıralamaların beklenenden iyi geleceği bir gerçek. Ancak hangi yıla benzeyebileceğiyle ilgili genel bir fikir birliği henüz yok. Yine de sonuçlar 4 Ağustos tarihinde açıklandığına öğrencilerin hoş bir sürpriz ile karşılaşabilecekleri uzmanlar tarafından belirtiliyor.

Güncel Haberleri

Muhalif gazete yeniden açıldı
DEVA Partisi Şok Seçim Sonuçlarıyla Sarsıldı: Büyük Kongre Yolda!
Mansur Yavaş: Ankara İçin Birlikte Hizmet Etmeye Hazırız
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir?
Kaktüs Bakımı Nasıl Olmalıdır?