Windows 10un Fişinin Çekileceği Tarih Duyuruldu!

Microsoft, Windows 10 sürümünün son kullanım tarihini açıkladı. Peki, Windows 10 ne zaman güncelleme almayı bırakacak, detayları nelerdir?

Microsoft her geçen gün kendini işletim sistemi konusunda geliştirmeye devam ediyor. Windows 10 her hafta aldığı güncellemeler ile birlikte geçen haftalardan daha kullanışlı ve stabil hale geliyor. Elbette diğer Windows sürümlerinde de olduğu gibi bu sürümün de bir sonu bulunuyor.

Microsoft, yaptığı açıklamalar ile birlikte Windows 10’un fişinin çekileceği tarih de resmen duyuruldu. Bu tarihten sonra hangi işletim sistemi ile devam edilecek henüz bir açıklama bulunmuyor ancak işletim sisteminin baştan sonra değiştirilmesinin bazı açıklamaları bulunuyor.

14 Ekim 2025 Windows 10 İşletim Sisteminin Sonu Olacak

14 Ekim 2025 Tarihi ile birlikte artık Ev içinde Windows 10 kullanan kişiler yeni güvenlik güncellemelerini almayacak. Windows 7’nin düştüğü duruma düşecek olan Windows 10 sadece Ev içi kullanım gerçekleştirecek kişiler tarafından kullanılamayacak.

Kurumsal şirketler için özel destek kapsamı adında çalışmalar sürdürecek olan Microsoft, Windows 7 işletim sisteminde de yaptığı gibi, kurumsal şirketlere özel bir zamana kadar güncelleme desteğinde bulunmaya devam edecek. Bu süreç içerisinde Ev kullanıcıları herhangi bir hata düzeltmesi ve güncelleme almayacak.

Windows 10’un Fişi Çekildikten Sonra Ne Olacak?

14 Ekim 2025 Tarihinde Windows 10’un fişi çekilecek dedik. Peki, kullanıcıları bu tarihten sonra neler bekliyor? Yeni bir Windows sürümü ile mi yola devam edilecek?

Yapılan açıklamalardan sonra ortaya atılan İddialara göre Windows 10 sonrasında yeni bir işletim sistemi ile devam edilecek. Henüz söz konusu işletim sistemi için açıklamalarda bulunulmamış olsa da açıklama yapılacak olan tarih belirlenmiş durumda.

Windows kullanıcıları 24 Haziran tarihinde yeni Windows sürümü ne olacak öğreneceklerini düşünüyor. Söz konusu gerçekleştirilecek olan büyük etkinlik ile birlikte sadece yeni Windows sürümünün adı değil bazı yeni detaylar da ortaya çıkmaya başlayacak.

Güncel Haberleri

Muhalif gazete yeniden açıldı
DEVA Partisi Şok Seçim Sonuçlarıyla Sarsıldı: Büyük Kongre Yolda!
Mansur Yavaş: Ankara İçin Birlikte Hizmet Etmeye Hazırız
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir?
Kaktüs Bakımı Nasıl Olmalıdır?