Yazın Nasıl Beslenmeli ve Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Uzmanlar yaz aylarında nasıl beslenme konusunda uyarıyor, Sıcak havalardan dolayı su kaybını önlemek için günde en az 2 litre su tüketilmesini öneriyor.

En çok sorulan soruda yaz aylarında dengeli ve yeterli beslenmeye dikkat edilmesi. Bu dönemlerde güneş çarpması ve gıda zehirlenmeleri sıvı kaybına neden olduğu rahatsızlıkları ortaya koyabiliyor.

Yazın sıcaklarda dengeli ve yeterli beslenme oldukça önemlidir.

Dengeli beslenme süt grubundan olan süt ve yoğurt, et grubunda olan et, tavuk ve yumurta peynir, kuru baklagiller, sebze ve meyve grubuna giren ekmek bulgur makarna gibi vb. ürünlerin tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.

Artan sıcaklar nedeniyle bebek, çocuk, hamile ve yaşlılarda tansiyon, kalp, şeker kronik hastalıkları bulunan kişiler başta olmak üzere bir takım sağlık sorunlarının ortaya çıkabileceği konusunda uzmanlar uyardı. Bu sorunlar güneş çarpması, gıda zehirlenmesi ve sıvı kaybının neden olduğu rahatsızlıklar başta gelmek üzere.

Sıcak yaz aylarında sulu ve hafif gıdalar tercih edilmelidir.

Kızartma gibi aşırı yağlı besinler yerine sebze ve meyve gibi gıdalara ağırlık verilmelidir. Vücudun direncini arttırmak için her gün bir kaç porsiyon meyve ve sebze tüketilmeli, mercimek ve nohut gibi besinlere sofrada yer verilmelidir. Ayrıca ızgara ve haşlama yöntemleriyle hazırlanan besilerde tercih edilmelidir.

Güncel Haberleri

Muhalif gazete yeniden açıldı
DEVA Partisi Şok Seçim Sonuçlarıyla Sarsıldı: Büyük Kongre Yolda!
Mansur Yavaş: Ankara İçin Birlikte Hizmet Etmeye Hazırız
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir?
Kaktüs Bakımı Nasıl Olmalıdır?