Bayrama Özel Kat Kat Çıtır Çıtır El Açması Baklava Tarifi

Bayrama Özel Kat Kat Çıtır Çıtır El Açması Baklava Tarifi
Türkiye’de en çok sevilen tatlılar arasında yer alan baklava, insanların tarafından tatlı denilince akla gelen ilk tatlılar arasında yer alıyor.

İnsanların çok sevdiği bir tatlı olan baklava yapım aşamaları biraz zahmetli olması sebebiyle genellikle dışarıdan hazır bir şekilde alınıyor.

Sizlere baklavayı, tatlıcı ve pastanelerde hazırlanış aşamalarını ve malzemelerini bilmediğinizden dolayı, gönüllünüz rahat bir şekilde tüketebilmeniz için baklava tarifini ve gerekli olan malzemeleri anlaşılır bir bicimde anlatarak sizlerde artık kendi baklavanızı kendiniz kolaylıkla hazırlayıp, afiyetle tüketebileceksiniz.

Sizlere bu yazımızda “Baklava, Baklava nasıl yapılır?, Baklava malzemeleri nelerdir?, El açması baklava nasıl yapılır?, El açması baklava tarifi” gibi konularda ve sorularda sizlere yardımcı olacağız ve aynı zamanda bu bilgileri uygulayarak sizlerde kat kat, çıtır çıtır el açması baklava yaparak gönül rahatlığıyla servis edebileceksiniz ve aynı zamanda gönül rahatlığıyla tüketebileceksiniz.

Şerbeti Malzemeleri;

  • 5 su bardağı kadar toz şeker
  • 6 su bardağı kadar su
  • Yarım limonun suyu

Hamur Malzemeleri İçin;

  • 1 tane yumurta
  • Yarım su bardağı kadar yağ
  • Yarım su bardağı kadar yoğurt
  • 1 yemek kaşığı kadar üzüm sirkesi
  • 1 silme çay kaşığı kadar tuz
  • 1 paket olacak şekilde kabartma tozu
  • 1 su bardağı kadar süt
  • Yaklaşık olarak 6 su bardağı kadar un

Hamuru Açmak İçin;

  • Yaklaşık olarak 1.5-2 su bardağı nişasta

İç Malzemeleri İçin;

  • Pirinç boyutuna getirilmiş ceviz içi ( yaklaşık 300gr illa 500 gr arasında )
  • Yaklaşık olarak 250 gram olacak şekilde tereyağı

Baklava Tarifi

Şerbetin içerisine az miktarda limon suyu ilave edilir. Sonrasında ise yukarda verilen hamur malzemeleri ile hamur yapılır. Hamur yaklaşık olarak 30 illa 40 dakika arasında dinlendirilir. Hamurlar nişasta yardımı ile ince ince olacak bir şekilde açılır.

Sonrasında ise ilk kat hariç tüm katlara tereyağı ile birlikte ceviz ilave edilir. İstenildiği şekilde kesimleri yapılır. Fırında 180 derece olacak şekilde 40-45 dakika civarında pişirilir. Pişen ve çıtır çıtır olan leziz baklavaya, hazırlamış olduğunuz şerbeti dökülür. Son olarak ise üzerini isteğe bağlı olarak ekleyeceğiniz malzemeler ile gönül rahatlığıyla servis edebilir, afiyetle tüketebilirsiniz.

Güncel