Apple, iPhone'larda çocuk istismarını tarama planını erteledi

Apple, iPhone'larda çocuk istismarını tarama planını erteledi
Apple, geçen ay duyurduğu bu yeni teknolojisini gelen çok sayıda olumsuz tepkiye yenilerek rafa kaldırdı.

Apple, ABD'deki IPhone kullanıcılarının telefonlarını tarayarak çocuklara yönelik cinsel istismar içeriklerinin yer alıp almadığını inceleyecek teknolojisini erteledi.

BBC'de yer alan habere göre; gizlilik destekçileri ve diğer kullanıcılardan gelen yaygın eleştirileri dikkate alan Apple konuyu yeniden değerlendireceğini açıkladı. Gelen olumsuz tepkilerin çoğunun ana teması cihazı izlemenin tehlikeli bir emsal oluşturduğu yönündeydi.

Sistemin otoriter devletler tarafından kötüye kullanılabileceğine dair endişelerde Apple'ın bu konudan şimdilik vazgeçmesini tetikledi.

NeuralHash olarak isimlendirilen teknoloji, görüntüleri iCloud Photos'a yüklenmeden hemen önce tarayıp, daha sonra, Ulusal Kayıp ve İstismara Uğrayan Çocuklar Merkezi tarafından tutulan veri tabanındaki bilinen çocuk cinsel istismarı materyalleriyle eşleştirecekti.

Bir eşleşme bulunması halinde, ilgili meteryaller bir insan tarafından ayrıca incelenip kolluk kuvvetlerine bildirilecekti.

Apple yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Geçen ay çocukları, onları işe almak ve sömürmek için iletişim araçlarını kullanan yırtıcılardan korumaya ve çocuklara yönelik cinsel istismar materyallerinin yayılmasını sınırlamaya yardımcı olmayı amaçlayan özellikler için planlar duyurduk. "Müşterilerden, savunma gruplarından, araştırmacılardan ve diğerlerinden gelen geri bildirimlere dayanarak, kritik öneme sahip bu çocuk güvenliği özelliklerini yayınlamadan önce girdi toplamak ve iyileştirmeler yapmak için önümüzdeki aylarda ek zaman ayırmaya karar verdik."

Gizlilik destekçileri, teknolojinin genişletilebileceği ve otoriter hükümetler tarafından vatandaşları gözetlemek için kullanılabileceği endişelerini dile getirdi.

Electronic Frontiers Foundation, teknolojiye karşı çıkan 25.000 kişi tarafından imzalanan dilekçeyi bir araya getirerek, sistemin en sesli eleştirmenlerinden biri oldu.

Teknoloji