Google Hangouts yerini Google Chat'e taşınacağı konusunda uyarı vermeye başlayacak

Google Hangouts  yerini Google Chat'e taşınacağı konusunda uyarı vermeye başlayacak
Google Hangouts uygulaması, 'yakında kalkacağı' ve Chat'e taşınacağı konusunda uyarı vermeye başlayacak.

9to5google.com sitesi, Google'ın Play Store'a yüklediği uygulamanın en son sürümünü kaynak koda dönüştürerek inceledi. Google'ın bu özellikleri sunabileceğini veya sunmayabileceğini ve bunların ne olduğuna ilişkin yorumumuzun kusurlu olabileceğini unutmayın notuyla paylaştıkları haberde şu ifadele yer verdiler.

Google'ın nihai olarak "Hangouts Classic"i kapatması, şirketin alternatif olarak daha önce "Hangouts Chat" olarak bilinen Google Chat'i zorlaması 2018'den bu yana yaşadığımız bir durum. O zamandan bu yana Google, Hangouts kullanıcılarını, her ikisi de tüm eski iletilerinizi tutan özel uygulaması veya Gmail'in yeni "Bireyler için Çalışma Alanı" deneyimi aracılığıyla Chat'e taşımaya kararlı bir şekilde hazırlanıyor.

Android için Google Hangouts uygulamasının Play Store üzerinden kullanıma sunulan 39. sürümünde, Google'ın uygulamayı düzgün bir şekilde kapatmaya neredeyse hazır olabileceğini görüyoruz. Eski Hangouts uygulamasından Gmail veya Google Chat'e geçmenizi teşvik eden, uygulamada bir "tanıtım" görünmesi için yeni hazırlıklar var.

APK içerisinde geçen ifadeler ise şu şekilde:

Chat'e geçme zamanı

Hangouts yakında kullanımdan kaldırılacak, bu nedenle şimdi Google Chat'e geçin. Son Hangouts görüşmeleriniz Chat'te sizin için hazır.

Hangouts yakında kullanımdan kaldırılacak, bu nedenle şimdi Gmail'de Chat'e geçin. Son Hangouts görüşmeleriniz Gmail'de sizin için hazır.

Hangi mesajı göreceğiniz, cihazınızın boyutu ve Gmail'de Chat'in kullanılıp kullanılamayacağı gibi bir dizi faktöre bağlı.

En son güncellemeyle birlikte eklenen uyarı mesajları henüz yayında alınmadı, ama Google'ın belirlenecek bir tarihten sonra bunları kullanıma sunması için bir kod var gibi görünüyor. Uygulamanın kodundaki hiçbir şey şu anda Hangouts için resmi bir kapatma tarihini göstermiyor, ancak bu taşıma bildirimleri bu yönde atılmış açık bir adım.

Teknoloji