Amazon, İnsanların Uykusunu Radar Kullanarak İzlemek İçin İzni Aldı

Amazon, İnsanların Uykusunu Radar Kullanarak İzlemek İçin İzni Aldı
Amazon, insanların uykusunu radar kullanarak izleyebilen cihaz için Federal İletişim Komisyonu'ndan (FCC) izin aldı

Insider'da yer alan habere göre; Amazon, insanların uyku durumlarını izleyebilen bir cihaz için FCC'den izin aldı. Cuma günü yayınlanan FCC onay belgesinde, "Cihaz özelliklerinin ve işlevlerinin temassız kontrolünü sağlamak için Radar Sensörleri kullanır" ibaresi yer almakta.

Ayrıca cihazın sabit olacağını ve Amazon'un "temassız uyku izleme işlevlerini etkinleştirmek için radarın üç boyutlu bir alanda hareketi yakalama yeteneğinin kullanılacağı" belirtiliyor. Radar, "daha yüksek bir çözünürlük ve konum hassasiyeti ile" uykunun izlenmesine yardımcı olacak.

Amazon, Haziran ayında yaptığı sunumda, "Uyku takibinde Radar Sensörlerinin kullanılması, uyku hijyeninin farkındalığını ve yönetimini geliştirebilir ve bununla birlikte önemli sağlık yararları sağlayabilir" ifadelerini kullandı.

Bloomberg'in tam olarak ne tür bir cihaz yaptığına ilişkin sorusuna ise henüz Amazon tarafından bir yanıt gelmedi. Yine Insider'dan Eugene Kim'in Amazon yetkililerine sorduğu "FCC izninin Brahms (Amazon'un uyku apnesini izlemek için geliştirdiği cihaz) ile bağlantılı olup olmadığı" sorusu da henüz cevaplanmış değil.

Ağustos 2020'de, kullanıcının duygusal durumunu sesinden doğru bir şekilde değerlendirdiğini ve vücut yağını hesapladığını iddia eden giyilebilir bir fitness izleme saati olan "Amazon Halo"yu piyasaya süren Amazon sağlık alanındaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Şirket ayrıca fiziksel mağazaları için biyometrik teknoloji geliştirdi. Amazon'a ait bazı gıda satış noktaları alışveriş yapanların avuçlarını tarayarak ödeme yapmalarına olanak sağlıyor.

Güncel