Çin’de Yer Alan Ölümsüzlük Dağı

Çin’de Yer Alan Ölümsüzlük Dağı
Çin’ deki Ölümsüzlük Dağı UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde bulunuyor ve her yıl binlerce turistin Çin’ e gelmesini sağlıyor. Gerçek ismi Huangshan Dağı olan bu dağ Anhui Eyaletinde yer alıyor.

ÇİN’DEKİ ÖLÜMSÜZLÜK DAĞI

Bu dağ için “Bu dağı görenler başka hiçbir dağ görmese de olur” Bu söz ile ne denli devasa bir dağ olduğunu tahmin edebilirsiniz. Kapladığı alan 1200 kilometrekare civarında. Bitki çeşitliliğinin fazla olmasını ise; dağında sisli ve çok rutubetli havası sağlıyor.

İlginç çam ağaçları, kayaları ve ılıcaları dağın en dikkat çekici özelliği.

Bu kadim dağda binlerce 100 yaşının üzerinde çam ağacı bulunuyor. Yu’nü tepesindeki çam ağacı ise dağın sembolü niteliğinde. Farklı şekillerde ve siluetlerdeki kayalar ise çok dikkat çekici görünüyor. Dağ konusunda bu güne kadar 20 binden fazla şiir yazılmış.

Huangshan Dağı Taozim’ de de özel bir yere sahip. Çin’ de halkın atası olarak kabul edilen 100 yıl civarı tahtta kalan Huangdi dağa adını vermiş. Efsanevi hikayede yaşlanarak ölmek istemeyen Huangdi ölümsüzlüğün yolunu aramak için bu dağa çıkmış. 480 yıl boyunca bu dağda çalışmış ve sonucunda ölümsüzlük iksirini bulup, peri olarak sonsuzluğa dek yaşamış.

Güncel