Dünyanın En Zengin İnsanı Jeff Bezos Kendi Roketiyle Uzayı Ziyaret Edecek

Dünyanın En Zengin İnsanı Jeff Bezos Kendi Roketiyle Uzayı Ziyaret Edecek
57 yaşındaki Amazon'un kurucusu ve dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos, kendi roketiyle uzaya giden ilk kişi olmayı planlıyor.

Bezos 20 Temmuz 2021 tarihinde New Shepard adlı roketiyle ilk defa uçuşa çıkmaya hazırlanıyor. Bezos'un şirketi Blue Origin tarafından üretilen yeniden kullanılabilir roketler, daha önce 15 kez mürettebatsız olarak başarıyla test edildi.

Bezos'un küçük kardeşi Mark da bu uçuşta kendisine eşlik edecek. Bezos kardeşler, Temmuz ayında sona erecek çevrimiçi bir yardım müzayedesinin galibiyle birlikte Teksas'tan uçacaklar. Roket altı kişiye kadar taşıyabiliyor, ancak uçuşta başka birinin olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

Sadece 10 dakika sürecek olan uçuş, yolcularını uzayın sınırını geçerek 105 kilometre yukarıya taşıyacak. Bezos ve misafirleri, Dünya'ya dönmeden önce, yaklaşık üç dakikalık ağırlıksızlığın keyfini çıkaracak ve şimdiye kadar bir uzay aracı için yapılmış en büyük pencerelerden Dünya'yı görecekler.

5 yaşından beri uzaya gitmek istediğini söyleyen Bezos, Instagram hesabında da "Bu benim için büyük bir anlaşma" paylaşımında bulundu.

Bezos, uçuştan sadece 15 gün önce, Amazon CEO'su olarak da görevinden ayrılacak. Aylar önce Blue Origin'e ve gazetesi The Washington Post'a daha fazla zaman ayırmak istediğini açıkladı.

Bezos'un uçuşu, şirketin uzay turizmi uçuşlarının ilki olacak. Ancak şirket henüz koltuk satmıyor ve kısa yolculuklarla ilgilenenler için bilet fiyatını açıklamadı.

Güncel