Gençleri Tehdit Eden Göz Hastalığı

Gençleri Tehdit Eden Göz Hastalığı
Günümüz gençlerinin birçoğu göz rahatsızlıkları şikayeti ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Bunun en geçerli sebeplerinden biride günümüz teknolojisinin hayatımıza girerek bilgisayar teknolojisinden yararlanmak ve faydalanmak olmaktadır.

Genellikle zamanlarının büyük bir bölümünü bilgisayar karşısında bilgisayar ekranına bakarak geçiren gençlik göz rahatsızlıklarına ve hastalıklarına yakalanma şanslarını arttırmaktadırlar.

Son dönemlerde çoğunlukla rastlanılan toz ve alerjen riski yaratan ortamlarda bulunan gençler gözlerinde keratokonus adı verilen bir göz rahatsızlığına çoğunlukla yakalanma riski oluşturmaktadırlar. Gözlerde yanma, kaşınma ve kızarıklık gibi belirtileri bulunan gençler genellikle bu belirtiler oluştuğunda gözlerini kaşıyarak temizleyeme çalışmaktadırlar ki bu oldukça yanlış bir yöntemdir. Gözlerini kaşıyarak mikrobun bulaşmasına ve yayılmasına sebebiyet vermektedirler.

Miyop ve astigmat gibi göz rahatsızlığı ile aynı belirtilere sahip olan göz rahatsızlığı şikayeti ile gençlerimiz büyük bir tehlike halindedirler.

15-30 yaşları arasında gençlerde görülme olasılığı daha fazladır. Oysa bu rahatsızlıkla karşılaşan gençlerde görme kaybı yaşama sıkıntısı oluşabilmektedir. Göz doktoruna gidilerek gerekli araştırmaların yapılan uygulanacak tedavi yönteminin belirlenmesi gerekmektedir.

Güncel