Güçlü Karın Kasları İçin Hızlı ve Etkili 5 Yöntem!

Güçlü Karın Kasları İçin Hızlı ve Etkili 5 Yöntem!
Karın kaslarını geliştirmek, kol ve bacak kaslarını geliştirmek kadar zor olmasada, önemli olan bazı maddelerin yanlış yapılması durumunda, her ne kadar çok çalışsakta gelişemiyoruz veya çok yavaş gelişiyoruz.

Bu haberimizde, hızlı ve güçlü karın kasları nasıl yapılır maddeler halinde sıraladık. Peki hızlı ve etkili karın kasları nasıl yapılır?

  1. Karın Kası ile Antremana Başlamayın

Bazı eğitmenler, karın kası antremanını programın başına koyarak, karın kası antremanını atlamamamızı isterler. Ancak bu doğru bir davranış değildir. Yapılan araştırmalara göre karın kası antremanını, bacak bölgesine çalıştıktan sonra yapılması, karın kaslarınızın gücüne güç katıyor.

Bu şekilde gücünüzü daha verimli kullanarak karın kaslarınızın daha hızlı gelişmesini sağlayabilirsiniz.

  1. Hız Değiştirin

Karın kası antremanını yaparken antreman hızınızı kontrollü bir şekilde, yavaştan hızlıya doğru arttırmanız, kas liflerinizi çok daha fazla güçlendirir. Bu şekilde daha hacimli ve daha sağlam karın kaslarına sahip olursunuz.

  1. Daha Fazlasını Yapabilirsiniz

Karın kaslarınızın daha güçlü ve hızlı gelişmesini istiyorsanız, kendinizi biraz daha zorlamanız gerekiyor. Örnek olarak daha önce belirlenmiş bir antreman programında bir sette 20 mekik yazıyorsa, siz 20 mekikte sabit kalmak yerine yapabildiğiniz kadar daha fazla yapmalısınız. Bu şekilde karın kaslarınızın gelişim hızına hız katmış olursunuz.

  1. Nefes Alma Tekniğini Uygulayın

Karın kaslarınızı geliştirmek için yaptığınız antreman programını uygularken, örnek olarak mekik haraketini tamamladıktan sonra, durup 1-2 saniye nefes alarak karın kaslarınıza daha iyi odaklanırsınız ve bu da antremandaki psikolejinizin daha iyi olmasını sağlar. Unutmayı ki spor yaparken en önemli unsurlarsan biri antreman psikolojisidir.

  1. Karın Kaslarınızı Şekillendirin

Gün içerisinde sadece 10-15 dakikanızı ayırarak plank ve tırmanma gibi haraketleri uygulayın. Bu tarz haraketler karın kaslarınızın şeklini almasına ve daha belirgin olmasını sağlar.

Güncel