Hamileyken iğde yenir mi?

Hamileyken iğde yenir mi?
Hamile olan kadınlara bebek heyecanı yaşayan aile bireyleri tarafından hasta muamelesi yapılması çok yanlıştır.

Hamilelik bir hastalık değildir. Dokuz ay süren tatlı bir o kadar da zorlu bir süreçtir. Sağlıklı bir gebelik dönemi ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek için anne adayının beslenmesine çok fazla dikkat etmesi gerekir.

Arama motorlarında en fazla aranılan soru ise son dönemlerde hamileyken iğde yenir mi ? sorusu olmuştur. Bunun nedeni ise bazı yiyeceklerin hamilelik sürecini olumsuz yönde etkiliyor olmasıdır. Mesela doğuma iki ay kala hurma yenilmesi sakıncalıdır. Çünkü hurma, rahim kaslarını gevşetir. Bu durumda erken doğuma sebebiyet verebilir. Peki, hamilelikte iğde yemek zararlı mıdır?

Hamileyken iğde yemek zararlı mıdır?

Kadın doğum uzmanı doktorlar çoğu zaman takip ettikleri hamile kadınlara bazı gıdaları doğum yapıncaya kadar ya tamamen yasaklar ya da belirli ölçülerde yemesine müsade eder. Sucuk, salam, sosis gibi şarküteri ürünleri belirli ölçülerde yenilmesi gereken gıdalar arasındadır. Ancak sucuk, salam ve sosis kesinlikle çiğ olarak yenilmemelidir. Bazı bitkilerin çayları da hamilelikte yasak olan gıdalar arasındadır. Adaçayı, ahududu, sinemaki ve yeşil çay gibi.

Aslına bakılacak olursa bazı temel konulara dikkat edilmesi halinde normal dönemde yediğimiz içtiğimiz bir çok şeyi abartmadan ve fazla kaçırmadan da hamileyken yenilebilir. İğde yemenin hamilelikte hiç bir zararı yoktur. Şayet iğde alerjisi yoksa rahatlıkla hamilelikte iğde yemek çok faydalı olacaktır.

Sağlıklı bir hamilelik ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek için sağlıklı ve dengeli beslenme ne kadar önemli ise stressiz bir hayat, düzenli uyku ve kısa süreli yürüyüş yapmakda çok önemlidir.

Güncel