Hazır satın aldığımız leziz donut tarifi

Hazır satın aldığımız leziz donut tarifi
dışarıda tanesi 10 tl'den başlayan, tam kıvamlı hamurundan 25 adet çıkan donut tarifi

Evde rahatlıkla yapabileceğiniz bir tarifle yine karşınızdayım. Çocuklarım ne zaman istese bu tariften yaparım açıkçası.

Donut tarifi

Malzemeler:

2 adet yumurta

1 paket maya

3 yemek kaşığı şeker

150 gram eritilmiş tereyağı (margarin ile karıştırılabilir)

Yarım çay bardağı su

1 bardak süt

1 paket pudra şekeri

1 paket şekerli vanilya

6 su bardağı un

Süslemek için öneriler:

Eritilmiş çikolata, pudra şekeri, toz şeker, yenilebilir boncuklar, marmelatlar, reçeller, fıstık ezmesi, Hindistan cevizi, damla çikolata, renkli şekerler

Hazırlanışı:

Bir kabın içerisine ılık olan süt ve su eklenir. Üzerine maya ilave edilerek 10-15 dakika mayanın çözülmesi ve kabarması beklenir, yumurta, şeker ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir. Şeker eriyene kadar bu işlem sürer. Tereyağı, pudra şekeri, vanilya eklenerek yoğurulur. Homojen bir kıvam alınca un eklenmeye başlanır, çok sert olamayan ele yapışmayan bir hamur elde edilmeye çalışılır. Üzeri kapatılarak 1 saat mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurun havasını aldıktan sonra 2 ye bölünür ve hamur 1 santim olacak şekilde açılır. Bardak veya başka bir aletle eşit şekilde yuvarlaklar kesilir, kesilen yuvarlakların ortasına minik bir yuvarlak daha açılır. Yağlı kağıdın üzerine dizilerek yarım saat daha beklenir. Kabaran donut hamurlarını teker teker çok kızgın olmayan yağın içerisine atılarak kontrollü bir şekilde çok karartmadan kızartılır. Peçete seri olan bir tabağın içerisine konur ve fazla yağ akıtılır, soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş olan çikolataya batırılır, çikolata çok donmadan süsleme işlemi gerçekleştirilir.

Güncel