Kalp Sağlığınızı Dengeli Beslenerek Koruyun

Kalp Sağlığınızı Dengeli Beslenerek Koruyun
Kalp hastalığı geçmişte sadece belli bir yaşın üzerinde olan kişilerde görülürken, son zamanlarda çok genç kişilerde de görülmeye başlanmıştır.

Uzmanlar bunun sebebini tamamen yanlış beslenme ve strese bağlı olduğunu düşünmektedir. Kalp hastalarında beslenme ömür boyu sürecek bir diyet gerektirmektedir.

Kalp hastalarında beslenme de uyulması gereken belli kurallar vardır.

Öncelikle belli bir kiloda kamlarına dikkat etmeleri gerekir. Süt, yoğurt ve peynir yarım yağlı olarak tüketilmeli, kırmızı et yerine beyaz et tercih edilmelidir. Etlerin yağlı kısımları, tavuk ve hini etinin derisi kesinlikle yenmemelidir. Haftada en az 2 kere balık yenmelidir.

Kalp hastalarında beslenme sebze ağırlıklı olmalı, sebzeler az su ile pişirilmelidir.

Kızartma ve kavurma yerine haşlama, ızgara, buğulama ya da fırında pişirme yöntemleri uygulanmalıdır. Sakatatlardan uzak durulmalı, katı yağlar yerine zeytinyağı ve bitkisel yağlar kullanılmalıdır. Tuz azaltılmalı, lifli besinler arttırılmalıdır. Kuru baklagiller, kepekli tahıllar ve meyveye ağırlık verilmelidir. Kalp hastalarında beslenme ile birlikte yürüyüş ve egzersizlere de özen göstermelisiniz.

Güncel