Kendinizi Değil, Stresi Yok Edin Stresle Nasıl Baş Edilir?

Kendinizi Değil, Stresi Yok Edin Stresle Nasıl Baş Edilir?
Şüphesiz çağımızın görünmeyen hastalığı niteliğinde stres. Yol açtığı sorunlarda sandığımızdan çok daha fazla.

İnsanlar geçmişi, geleceği yani hayata dair her şeyi düşünürken kendisini stres yumağının içinde bulmaktadır. Bu nedenle stres, kimi insanları ölüme kimi insanları da tedavisi mümkün olmayan ciddi hastalıklara sürüklemektedir. Peki, stresle nasıl baş edebiliriz? Aşağıda yazılan 6 basit maddeyle sizde stresten kurtulabilirsiniz.

1-) Karalama Yapın

Stres beynin üst bölümü ve alt bölümünün çatışmaya girmesine neden olur. Bu durum insanlarda karmaşıklık haline gelir. Aynı zamanda yaratıcılığın kapısını da açar. Bu nedenle ruh haliniz nasıl olursa olsun bir kağıda karalama yapmanız stresle baş etmenin en güzel yöntemlerindendir.

2-) Ayağınızdakileri Çıkarın

Çağımızın ve teknolojinin getirdiği sorunlardan biri olan radyasyon insanları stres ve bunalıma sokmaktadır. Bu nedenle ayakkabılarınızı çıkarıp toprakla temas etmeniz durumunda vücut enerji dengesini yeniden sağlayacaktır.

3-) Tırnağa Acı Oje

Çoğu insan stresle baş başa kaldığında şüphesiz tırnaklarını ağzına götürmektedir. Bu durum zararı da beraberinde getirmektedir. Tırnaklara acı oje sürerek bu durumu ortadan kaldırabilirsiniz.

4-)Duş Alın

Günün yorucu ve stresli havasını üstünüzden atmak için en önemli yöntemlerden biri de duş almaktır. Bu sayede o kötü enerjiyi üstünüzden atabilirsiniz.

5-) Sözsüz Müzik Dinleyin

İnsanı rahatlatmaya yardımcı olan bir diğer maddede sözsüz yani fon müzik dinlemektir. Böylece herhangi bir söze takılmadan sadece müziğe odaklanarak rahatlayabilirsiniz.

6-) Yüzünüze Masaj Yapın

Stres beyinde kan akışını hızlandırarak yüzün belli bölgesinde ağrıya neden olabilir. Bu nedenle masaj yaparak stresi azaltabilirsiniz.

Güncel