Kredi Kartı Hesap Kesim Tarihi Değişiminin Avantajları Nelerdir?

Kredi Kartı Hesap Kesim Tarihi Değişiminin Avantajları Nelerdir?
Türkiye'de tüketici finansmanı araçlarının başında kredi kartı kullanımı gelir. Bu kart, tam manasıyla bir nakit kullanım aracı haline geliyor.

Türkiye'de tüketici finansmanı araçlarının başında kredi kartı kullanımı gelir. Bu kart, tam manasıyla bir nakit kullanım aracı haline geliyor. Cepte bulunmayan nakit paranın sadece bir tık ile kart yolu ile kolay bir şekilde kullanımı kredi kartı olarak karşımıza çıkıyor. 18 yaşını doldurmuş olan her biri açısından kredi kartları, onlar açısından büyük bir önem arz ediyor.

Hesap Kesim Tarihi Nedir?

Kredi kartını kullanan vatandaşlar, banka kartlarına verilmiş olan limitin üzerinde çıkmış oldukları durumlarda ve dönem sonu ödemeleri gereken borç kalemlerini ödemedikleri takdirde çeşitli problemleri ile karşılaşırlar. Kredi kartı kullanılarak yapılan bu harcamaların borç olarak yansıtılmış olduğu tarihe ise hesap kesim tarihi adı veriliyor.

Bir ay boyunca kredi kartı ile alışveriş yapıldıktan sonra, hesap kesim tarihi geldiğinde o ay açısından gerçekleştirilen bütün harcamalar ve geçmiş dönemlerden kalan borçların toplanarak güncel borcun belirlenmesidir. Bu hesap kesim tarihinde belirlenmiş olan güncel borç tutarının, ekstrede belirtilmiş olan son ödeme tarihine kadar ödenmesi gerekir.

Ekstre Tarihi Nedir?

Kredi kartı kullanan vatandaşlar aracılığı ile hesap ekstrelerinin ne olduğu merak ediliyor. İçerisinde kredi kartı harcamalarını tutarı başta olmak üzere ödemesi gereken kalemler ve son ödeme tarihi gibi bilgiler bulunan bilgilendirmeyi hesap ekstresi adı veriyor.

Kredi kartı harcamalarının aynı ekstre dönemi içerisinde çok fazla ödemek istemiyorsa hesap kesim tarihini bilinmesi gerekir.

Ekstre tarihi; elektronik posta, ATM kullanımı ile İnternet ve telefon bankacılığı yöntemleri kullanılarak öğrenilebilir.

Kredi Kartı Hesap Kesim Tarihinin Değiştirilmesi

Kredi kartı hesap kesim tarihinden memnun olmayan ya da ödemekte çeşitli problemler yaşayan vatandaşları, Kredi kartlarında bulunan hesap kesim tarihlerini değiştirmeyi talep ediyorlar. Bunu nasıl gerçekleştireceklerini merak eden vatandaşların özellikle de bir veya iki defa değişim yapabilme hakkı olduğunu bilmesinde fayda olacaktır. Kredi kartı hesap kesim tarihi değiştirme işlemi eğer doğru şekilde uygulanırsa, neredeyse 2 aylık bir ödeme ertelemesi avantaj olarak tüketicinin cebine yansıyacaktır.

Makalenin tamamı göz önüne alındığında hesap kesim tarihi ile ilgili uygulamalar doğru bir şekilde kullanıldığında en az 2 aylık bir ödeme ertelenmesi durumu söz konusu olacaktır. Bu da, tüketicinin 2 aylık zaman dilimi içerisinde rahat nefes almasını aracılık edecektir.

Güncel