Sıcaklarda Kahveden Mahrum Kalmayın Buzlu Frappe Tarifi

Sıcaklarda Kahveden Mahrum Kalmayın Buzlu Frappe Tarifi
Yaz aylarında soğuk kahve kadar dinç tutan başka bir içecek neredeyse yok. Kahveyi evde hızlıca hazırlayıp dışarıda satılanlardan çok daha lezzetlisini içmek için bu tarifi köşeye not edin.

Temmuz ayının gelmesi ile acımasız sıcaklar sonunda yüzünü gösterdi. Sıcaktan nefes bile alamazken buzlu bir kahveye kimse hayır demez. Mutfakta yapması beş dakikanızı bile almayacak olan bu harika frappe tarifini mutlaka deneyin.

Frappe 64 yaşında!

Yunanistan’dan çıkan en lezzetli içecek sayılan frappe, kahveye süt ekleyip soğuk şekilde tüketiliyor. Türkiye’de de sıklıkla tüketilen Türk kahvesi gibi Yunanistan’da da frappe çok fazla tüketiliyor. Hatta yollarda taksicilerin elince bile görebilirsiniz. Bilinenlere göre frappe 1957 yılında doğdu ve bir yanlışlık eseri ortaya çıktı. O gün bugündür de sevilerek tüketiliyor.

Frappe’nin püf noktası

Frappemizi yapmanda önce dikkat etmemiz gereken en önemli şey frappenin yapısı ile ilgili. Frappe dediğimiz kahve çeşidi soğuk olmasının yanında su gibi içilen bir kahve değildir. Yapısı biraz yoğundur, bu nedenle kahveyi yaptıktan sonra içerisine buz atılmaz, aksine buzun içerisine malzemeler eklenir ve hem birlikte yapılır. Blender veya shaker kullanımına göre frappenin hazırlanması da değişiklik gösterir. Nefis tarifi yapmak için ise altın oran yazımızda…

Frappe Tarifi İçin Kullanılan Malzemeler

Frappe kahvesi için ilk olarak; double espresso, bir su bardağının üçte biri kadar buz, yarım su bardağı süt, istenilen oranda şeker ya da isteğe göre çikolata şurubu kullanacağız.

Frappe Tarifi Nasıl Yapılıyor?

Blender yardımı ile küp buzları ezelim ve buzu bardağın içerisine aldıktan sonra üstüne süt ve espressoyu ekleyelim. Şeker ya da çikolata şurubu kullanacaksanız onları da bu aşamada kullanın. Sonrasında iyice karıştırın.

Dilerseniz önce buz haricindeki malzemeleri birbirine iyice karıştırın. Bu şekilde buzu üstüne ekleyince çok daha kolay karışacaklardır.

Eğer birbirine bir türlü yediremediyseniz hepsini blender ya da shakerda karıştırabilirsiniz. Blendera çekilecekse buzlar tamamen kırılmalı, shaker kullanılacaksa buzlar ufak parçalarda olmalıdır. Afiyet olsun.

Güncel