Su Kaplumbağaları Beslenme Tarzı

Su Kaplumbağaları Beslenme Tarzı
Kaplumbağalar ne yer? Nasıl beslenirler?

Su kaplumbağaları bilinenlerin aksine hem etçil hemde otçuldur.

Doğada ve evde beslenme tarzları birbirinden farklıdır. Örneğin tatlı su deresinde beslenen ve yetişen bir kaplumbağa balık türleri ve bazı yosun bitkileri ile beslenirken, evde baktığımız bir kaplumbağa haşlanmış et, tavuk, yumurta, balık çeşitleri, solucan yemleri, havuç, salatalık hatta uygun bi şekilde verdiğimiz peynir türlerini bile severek tüketirler.

Zira yoğunluklu olarak protein ağırlıklı beslenirler. Protein bazlı yedikleri bitkiler ise taze marul, asma yaprağı karnabahar ve brokoliyi severek tüketirler. İncir yaprağı, yonca ve asma yaprağı gibi yeşil yapraklılarda su kaplumbağaları için uygun besinlerdir.

Peki bunları ne kadar ve ne sıklıkla tüketmelidirler?

Yetişkin bir kaplumbağa günde iki ila üç öğünü rahatlıkla tüketirken, yavru kaplumbağalarda 12 saat ara ile verilmesi uygundur.

Evde beslediğimiz yetişkin kağlumbağalar haftada toplam olarak sekiz dokuz öğün protein tüketmelidir. Yoğunluklu olarak etçil beslediğimiz kaplumbağalarda büyüme hızı üç dört kat hızlı görülür. Sadece yem ile beslemek doğru değildir. Tıpkı insanlar gibi ihitiyacı olan bütün besinleri karşılayarak uzun ve sağlıklı bir ömre sahip olabilirler.

Güncel