Windows 10 KB5004237 13 Temmuz 2021 güncellemesi yayınlandı

Windows 10 KB5004237 13 Temmuz 2021 güncellemesi yayınlandı
Windows, aktif destek verdiği sürümler için güvenlik, oyun performansı ve PDF sorunlarını gidermek üzere çeşitli güncellemeler yayınladı

Windows'un toplu güncelleştirme aldığı Salı Yaması yayınlandı. Ancak geçtiğimiz ay, Windows için çok sayıda güncellemenin dağıtıldığı yoğun bir ay oldu ve bunlardan bazıları PrintNightmare güvenlik açığını gidermek için yayınlandı. Bu güncellemeleri henüz yüklememiş olanlar, bu toplu güncelleme ise bu güncellemeleride yapabilirler. Ayrıca oyun performansı ve PDF sorunlarını gidermek için güncellemeler de yapıldı.

Redmond firması ayrıca, toplu güncellemelerle hizmet verilmeye başlanan ilk Windows 11 Insider Preview derlemesini geçen ayın sonlarında yayınladı. Ancak, bu sürümler – şimdilik – olağan Çarşamba ritmine bağlı olabileceğinden, bugün Dev kanalı için yeni bir güncelleme sunulmamaktadır.

Windows 10'a gelince, en yeni ve tam olarak desteklenen üç sürüm olan 2004, 20H2 ve 21H1, KB5004237'yi alıyor ve yapıları sırasıyla 19041.1110, 19042.1110 ve 19043.1110'a yükseltiyor. Bunun nedeni, Ekim 2020 Güncellemesi ve Mayıs 2021 Güncellemesi yalnızca etkinleştirme paketleri olmak üzere üç sürümün aynı kod temeli üzerinde oluşturulmuş olmasıdır. Güncellemeler, PrintNightmare düzeltmelerinin bir parçası olarak tanıtılan Zebra yazıcılar gibi belirli yazıcı türleriyle ilgili sorunlar için düzeltmeleride beraberinde getiriyor.

Her zamanki gibi, bu güncellemeler Windows Update aracılığıyla kullanıcılara sunulacak. İsteyen kullanıcılar Güncelleme Kataloğu'ndan manuel olarak da indirilebilirler.

İşte tam olarak desteklenen üç Windows sürümü için güncellemenin öne çıkan özellikleri:

  • Kullanıcı adlarını ve şifreleri doğrulamak için güncellemeler.
  • Windows temel işlemleri gerçekleştirirken güvenliği artırmaya yönelik güncellemeler.
  • Belirli yazıcılarda yazdırmayı zorlaştırabilecek bir sorunu güncelleştirir. Bu sorun, çeşitli markaları ve modelleri etkiler, ancak öncelikle bir USB bağlantı noktası kullanarak bağlanan fiş veya etiket yazıcılarını etkiler.

Bu güncellemenin getirdiği düzeltmelerin tam listesine buradan ulaşabilirsiniz

Kaynak: neowin

Güncel