Yaz Günleri İçin Ferahlatıcı Bir Lezzet Karpuz Sorbe Tarifi

Yaz Günleri İçin Ferahlatıcı Bir Lezzet Karpuz Sorbe Tarifi
Limonata bu tarifle yarışamıyor karpuzla yapılan bu lezzet yaz günlerinde Türk mutfağının vazgeçilmezi oldu.

Genelde yaz aylarında serinlemek için limonata tüketiriz oysa artık limonataya taş çıkaracak bir tarifimiz var. Tadı damakta kalacak bir lezzet.

Yaz Günleri İçin: Karpuz Sorbe Tarif

Karpuz Sorbe Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1/4 tane karpuz
  • Yarım su bardağı ile vişne suyu
  • Yarım su bardağı ile toz şeker

Karpuz Sorbe Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Karpuzun çekirdeklerini ayıklamayı unutmayalım. Meyve buzlama işlemi ise gayet sağlıklı ve iç ferahlatan bir işlemdir. Afiyet olsun.

Karpuz Sorbe Tarifi Nasıl Hazırlanır?

Öncelikle vişne suyunu ve şekeri uygun bir tencereye alalım ve çok kaynamasını beklemeden şeker eriyince altını kapatalım. Karpuzları ise küçük küçük doğrayalım ve robottan geçirelim. Karpuzları robottan çektikten sonra içine yavaş yavaş vişne karışımını da ekleyelim ve çekme işlemini sürdürelim. Bu karışımı 10 saniye kadar çekmeye devam edelim. Pütür şekilde kalabilir çünkü onlar daha güzel tat verir.

Buzluğa girebilecek uygun bir kaba karışımı dökelim ve 1 saat kadar donmasını bekleyelim. 1 saatin sonunda çatalın yardımıyla üstüne çizikler atalım. Bu işlemi karışım tam donana dek devam ettirelim. Karışım donunca servis edebiliriz. karpuz sorbe tarifi işte bu kadar. Afiyet olsun!

Güncel