Japonya'da Sağlık Takviyeleri Üreten Fabrikaya Baskın!

Japonya'da Sağlık Takviyeleri Üreten Fabrikaya Baskın!
Japonya'da sağlık yetkilileri, Kobayashi Pharmaceutical firmasına ait bir fabrikaya, kolesterol düşürmeye yardımcı olduğu iddia edilen besin takviyeleriyle ilişkilendirilen ölüm vakalarının ardından baskın düzenledi.

Cumartesi günü, sağlık, çalışma ve refah bakanlıklarından yetkililer ile yerel yetkililer, kırmızı maya pirinci veya "beni koji" adı verilen bir bileşen içeren takviyeleri üreten Osaka kentindeki tesisi denetledi.

Kobayashi Pharmaceutical Başkanından Özür Diledi!

Şirketin başkanı Akihiro Kobayashi, Cuma günü yaptığı açıklamada, ürünlerinin tüketilmesinin ardından beş kişinin öldüğünü ve 114 kişinin hastanelerde tedavi gördüğünü belirtti. Japonya Sağlık Bakanlığı, ölümlerin ve hastalıkların takviyelerle ilişkili olduğunu açıklarken, etkilenen kişi sayısının artabileceği uyarısında bulundu. Kobayashi, şirketin hastalıkların kesin nedeni hakkında çok az bilgi sahibi olduğunu belirtirken, önceki hareketsizlikleri için özür diledi.

Hükümet Tedbir Alıyor!

Japonya hükümeti, sağlık takviyelerinin hastalıklara neden olmasıyla ilgili olarak sağlık ürünleri için onay sisteminin gözden geçirilmesi talimatını verdi. Şirketin ürünlerinin geri çağrılmasının ardından, devlet medyasının aktardığına göre, Çinli bir tüketici derneği de Kobayashi ürünlerinin riskinden endişe duyarak tüketicileri ürünleri kullanmayı durdurmaya çağırdı.

Sağlık