Yaşlanmayı durduran 10 besin

Yaşlanmayı durduran 10 besin
Yaşlanmayı kırışıklıkları durdurmak ister misiniz? Bu 10 anti aging etkili gıdaları tüketerek yılların getirdiği kötü etkilere savaş açın: İşte yaşlanmayı durduran 10 besin!

Yaşlanama yaşamın doğal bir parçası ve insanlar yaş aldıkça görünümleri de değişiyor. Çoğu kişi yaşlanmanın getirdiği cilt problemleri, sarkmalar ve kırışıklıklardan rahatsız oluyor ve bu etkilerden kurtulmak için elinden geleni yapıyor. Bazı kişiler kozmetik ürünlerle bu etkileri durdurmaya çalışırken bazıları ise bıçak altına yatarak estetik ameliyatlar oluyor. Peki, yaşlanmadan kurtulmak veya yaşlanmayı durdurmak mümkün mü? Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu Youtube kanalında yayınladığı video ile yaşlanma ile savaşan 10 besini açıkladı ve besinlerle gençleşmenin mümkün olup olmadığı sorusuna şöyle yanıt verdi;

“Yaşlanmayı geriye çevirmek ve gençleşmek mümkün mü? Kısa cevap; Evet. Hücrelerimiz yaşam tarzımıza uygun bir şekilde belirli bir hızla yaşlanmaya başlar. Dolayısıyla hücrelerin yaşlanması doğrudan bizim yaşam tarzımızla ilgili. Hücre yaşlanmasını geciktirdiğini, hatta hasarı geriye çevirip gençleştirdiğini bildiğimiz bazı süper gıdalar da var. “

İŞTE ANTİ AGİNG ETKİLİ BESİNLER

1.NAR

Meyvelerin kraliçesidir nar. Vitamin, mineral ve liflerden çok zengin olan güçlü bir antioksidan olan nar kişilerin gençleşmesini sağlar. Kalbi korur, kan dolaşımını düzeltir ve cildi güzelleştirir, kötü kolestrolü düşürür.

2.BROKOLİ

Sebzelerin kralı brokoli cildi güzelleştiren K vitamini içerir. Uzun etkili bir antioksidandır ve özel bir molekül olan NMN molekülünü içerir. Bu gençlik molekülü olarak da bilinir. Gençlik hormonu bu molekül sayesinde salgılanır. Faydalı probiyotik içeren brokoli obezite ile de mücadele etmektedir.

3.BÖĞÜRTLEN YABAN MERSİNİ KARADUT

Kırmızı meyvelerin rengini veren anthocyanin maddesi antioksidan açısından güçlüdür, yaşlanmayı engeller ve canlı bir görünüm sağlar. Hatta kansere karşı da kişileri korur.

4.GREYFURT

C ve A vitamini başta olmak üzere çok iyi bir vitamin deposudur. Antioksidan özellikli bu meyve kilo vermeye yardımcı olan maddeler içerir ve bağışıklığı güçlendirir.

5.LİFLİ GIDALAR

Tam tahıllar, keten tohumu, yulaf ezmesi, pırasa, elma ve ceviz gibi gıdalar sağlığı korur, kabızlığı engeller, bağırsak kanserine karşı insanı korur ve kişilerin gençleşmesini sağlar.

6.SEMİZ OTU

Mütevazi ve her yerde yetişen bu sebze hücre koruyucu maddeler içerir. A, C, E vitaminleri içerir.

7.CEVİZ VE DİĞER KURUYEMİŞLER

Cildi besler, manganez, bakır ve magnezyum sağlar, tokluk hissi sağlar ve cildin gençleşmesine yardımcı olur.

8.YOĞURT

Kaliteli, kolay sindirilebilir probiyotik ve protein kaynağıdır. Uzun yaşamlarıyla ünlü Kafkas haklının gençlik iksiri olarak bilinir.

9.BALIK

Omega 3 yağ asitlerini ve D vitaminini içerisinde bolca bulundurur. Kalp sağlığının sigortasıdır ve haftada iki kez balık yenmesi kişileri gençleştirir ve ciltlerini güzelleştirir.

10.ZERDEÇAL

Curcumin adlı maddenin ana maddesi olarak bulunduğu Zerdeçal binlerce yıldır sağlık için kullanıyor. Modern tıp ise zerdeçalı yeni keşfetti. Hücresel yaşlanmayı baskılayan ve durduran bu baharata mutlaka beslenmenizde yer verin.

Sağlık