Aniston, geçmişte birçok popüler diyeti denediğini belirtse de, yemek yeme ve egzersiz söz konusu olduğunda artık daha dengeli bir yaklaşımı tercih ettiğini belirtiyor.
BESLEYİCİ TAM GIDALAR TÜKETİYOR
Aniston, sıkı bir diyet yaklaşımı tercih etmiyor ve de hangi yiyecekleri yiyip yiyemeyeceği konusunda katı kuralları yok. Bunun yerine, kendisini en iyi şekilde hissetmesine yardımcı olmak için hem fiziksel hem de zihinsel sağlığı artırmayı amaçlamakta.
Genel olarak, diyeti çoğunlukla meyveler, sebzeler, iyi bir protein dengesi ve sağlıklı yağlar gibi besleyici tam gıdalardan oluşuyor.
Hiçbir gıdayı katı bir şekilde kısıtlanmamasına rağmen, işlenmiş gıdalar, şekerlemeler ve tatlıları kısıtlı şekilde tüketmekte.
ARALIKLI ORUÇ TUTUYOR
Bazı röportajlara göre, Aniston düzenli olarak 16/8 aralıklı oruç tutuyor .
Bu tür aralıklı oruç, yiyecek alımınızı her gün 8 saatlik bir zaman diliminde sınırlamayı ve kalan 16 saat boyunca yiyeceklerden uzak durmayı içerir.
Tipik olarak bu, akşam yemeğinden sonra yemek yemeyi bıraktığı ve kahvaltıyı ertesi sabah saat 10'a kadar ertelediği anlamına gelir.
- Meyveler: çilek, elma, muz, şeftali, erik, kivi
- Sebzeler: ıspanak, lahana, brokoli, kereviz, domates, mantar, tatlı patates
- Proteinler: Tavuk, hindi, yumurta, az yağlı dana eti veya domuz eti gibi yağsız protein kaynakları
- Tam tahıllar: kinoa, kuskus, yulaf, esmer pirinç, kepekli makarna
- Kuruyemişler: badem, ceviz, kaju fıstığı, antep fıstığı, macadamia fıstığı
- Tohumlar: kabak çekirdeği, keten tohumu, chia tohumu, ayçiçeği çekirdeği
- Süt ürünleri: yoğurt, yağsız süt, peynir
- Sağlıklı yağlar: zeytinyağı, hindistancevizi yağı, avokado yağı, avokado
- İçecekler: su, kahve, çay, kereviz suyu
- İşlenmiş gıdalar: dondurulmuş yemekler, patates kızartması, cips, simit, fast food, kızarmış yiyecekler
- Tatlılar: unlu mamüller, kurabiyeler, kekler, şekerler, dondurma
- İçecekler: soda, meyve suyu, tatlı çay, spor içecekleri, enerji içecekleri
- İlave şeker: sofra şekeri, esmer şeker, akçaağaç şurubu, bal, yapay tatlandırıcılar
Aniston haftada 5 gün egzersiz yapıyor. Kişisel bir antrenörle çalışıyor.
Kas kütlesini artırmak ve sonuçları en üst düzeye çıkarmak için rutinini sık sık değiştiriyor. Sevdiği aktiviteler ise şunlar:
- yoga
- boks
- eğirme
- koşmak
- bisiklet sürmek
- dansa dayalı aerobik egzersizler
- kuvvet antrenmanı
ANİSTON'UN DİYET PLANININ KAZANDIRDIKLARI
Besin açısından zengin gıdalara odaklanan ve genellikle şeker ve kilo alımına katkıda bulunabilecek kalorilere sahip işlenmiş besinlerden kaçınan Aniston'un bu beslenme şekli kilo vermesini sağlayabilir. Çalışmalar, düzenli olarak işlenmiş gıda alımını, fazla kilolu olma veya obezite olasılığının artmasıyla ilişkilendirmektedir. (1, 2)
Benzer şekilde, ilave şeker oranı yüksek yiyecek ve içeceklerin tüketilmesi kilo alımına neden olabilir (3, 4, 5)
Ek olarak, diyet bol miktarda protein tüketmeyi teşvik eder. Protein iştahınızı düzenlemeye yardımcı olabilir, daha uzun süre tok hissetmenizi sağlayabilir ve kilo vermeyi artırabilir (6)
Aniston ayrıca kilo vermeyi teşvik etden aralıklı oruç tutuyor. Örneğin, 27 kişi üzerinde yapılan araştırma ve gözlem, aralıklı orucun kilo vermede kalori kısıtlaması kadar etkili olduğunu göstermiştir.(7)
KAN ŞEKERİ KONTROLÜNÜ DESTEKLİYOR
Örneğin, araştırmalar aralıklı oruç tutmanın tip 2 diyabetli kişilerde özellikle ilk 3-6 ay içinde kısa süreli kan şekeri kontrolünü iyileştirebileceğini gösteriyor (8)
Aniston'ın diyeti, ilave şeker oranı yüksek yiyecek ve içecekleri de sınırlar. Eklenen şeker, artan kan şekeri seviyeleri ve daha yüksek tip 2 diyabet geliştirme riski ile bağlantılı olabilir (9, 10)
Lif ve protein açısından zengin gıdalar da teşvik edilir. Bunların her ikisi de sağlıklı kan şekeri seviyelerini destekleyebilir (11, 12)
HASTALIĞA KARŞI KORUYOR
Aniston'ın diyeti özellikle meyve ve sebzeler gibi besin açısından zengin yiyecekleri içeriyor. Bunlar kalp hastalığı, diyabet ve kanser gibi kronik durumlara karşı korunmaya yardımcı olabilir (13, 14)
Aynı zamanda , eklenmiş şeker ve daha az faydalı bileşenler bakımından yüksek olmakla birlikte temel besinlerden yoksun olan işlenmiş gıdaları da sınırlar .
Araştırmalar ayrıca daha fazla işlenmiş gıda yemenin daha yüksek kalp hastalığı, kanser, depresyon, diyabet, irritabl bağırsak sendromu (IBS) ve obezite riski ile bağlantılı olabileceğini gösteriyor.(15, 16)
Kaynak: Healtline